Manufacturing engineer (materiaalkunde en verbindingstechnieken)

Eindhoven, Nederland
Solliciteer
19 dagen geleden Vast
Voltijd
€ 2500 - 3500 per maand
Categorie: Technici, Machines en Constructies
Branche: Machines
Uren per week: 40 - 40
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend), 2 ervaringsjaren
Opleidingsniveau: Bachelor's Degree
Voor onze opdrachtgever in Eindhoven zijn wij op zoek naar fulltime manufacturing engineer materiaalkunde en verbindingstechnieken. 
 
De opdrachtgever
Onze opdrachtgever realiseert systeemintegraties van mechatronische (sub)systemen en modules voor OEM’s van hightech kapitaalgoederen en is tevens actief op het gebied van productiemechanisatie.
 
Wat betekent werken via Baanbreed?
Bij Baanbreed helpen we je graag jouw ambities waar te maken. En helpen we je om precies die baan te vinden waarin jouw kwaliteiten optimaal tot hun recht komen. Wij staan voor persoonlijk contact en met meer dan 20 jaar kennis en ervaring gaan wij professioneel te werk. 
 
Wat ga je doen?
Als manufacturing engineer materiaalkunde en verbindingstechnieken op de afdeling New Product Introduction breng je hightech producten van design naar het punt van release for volume.
 
Materiaalkunde
Op het gebied van materiaalkunde, in het bijzonder van de eigenschappen van metalen en keramieken, gebruik jij je kennis om de maakstrategie te optimaliseren en procesrisico’s tijdig te mitigeren. Denk daarbij aan warmtebehandelingen, soldeerprocessen, additive manufacturing en oppervlaktetechnieken (coatings). Ook adviseer je collega’s over de juiste strategie omtrent het gebruik van materialen en processen tijdens fabricage.
 
Verbindingstechnieken
Verbindingstechnieken als lijmen maar ook lassen en solderen in combinatie met diverse materialen worden in high tech module productie veel gebruikt. Als Manufacturing Engineer zie jij (ontwerp)vraagstukken op het gebied van lijmtechnologie als een uitdaging. Je dagelijkse werkzaamheden bestaat uit het reviewen van ontwerpen van high tech modules. Daarbij is ook het maken en beheren van richtlijnen, productieflow en werkinstructies de link tussen design en productie waarvoor je verantwoordelijk bent. Het volgen van opleiding tot gecertificeerd lijmspecialist bestaat tot de mogelijkheden.
 
Belangrijke kenmerken voor het vervullen van de rol van Manufacturing Engineer zijn:
• DfX terugkoppeling leveren aan en participeren in ontwikkelteams (intern en/of extern) m.b.t. maakbaarheid. Zodat doelstellingen op kwaliteit, techniek, logistiek en kosten behaald kunnen worden en worden geborgd.
• Zorg dragen voor het vrijgeven en vastleggen van de technische aspecten met behulp van het Product Generatie Proces.
• Het organiseren en houden van review meetings met de klant en leveranciers om technische vraagstukken op te lossen en vrijgave te bereiken.
• Technisch ondersteunen van werkvoorbereiding tijdens prototype en pilot productie.
• Analyseren van tekeningen, schetsen, foto’s of CAD-modellen om te komen tot een proces-plan voor volume productie. 
 
Functie-eisen
• Je beschikt over een technische HBO opleiding (bijv. Werktuigbouwkunde, Mechatronica of een vergelijkbare richting)
• Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring opgedaan, bij voorkeur met een specialisatie binnen de materiaalkunde en/of verbindingstechniek
• Je beschikt over brede algemene kennis op het gebied van verspanende technieken en niet verspanende technieken.
• Ervaring met industriële maak- en engineeringprojecten in de hightech machinebouw is een pré. 
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, Duitse taal een pré.
• Je bent bekend met of bent bereid om opleidingen te volgen voor procesbeheersing van productie omgevingen: process flow, P-FMEA, SPC, control plan, yellowbelt of greenbelt etc.
 
Solliciteren
Spreekt deze vacature jou aan? Twijfel niet en klik op de button ‘solliciteer’! Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Heb je vragen over deze vacature? Dan kun je ons bereiken op 040-2155440.
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Vragen? Neem dan contact op met mij