Supplier Quality Engineer

Eindhoven, Nederland
Vacature is vervallen
262 dagen geleden Vast
Categorie: Techniek
Branche: -
Uren per week: 40
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend)
Opleidingsniveau: Bachelor's Degree
Voor onze opdrachtgever in Eindhoven zijn wij op zoek naar een Supplier Quality Engineer.

Bedrijfsomschrijving:
Onze opdrachtgever realiseert systeemintegraties van mechatronische (sub)systemen en modules voor OEM’s van hightech kapitaalgoederen en is tevens actief op het gebied van productiemechanisatie.

Functieomschrijving:
De Supplier Quality Engineer (SQE) is verantwoordelijk voor het zorg dragen dat de kwaliteitseisen van de eindklant op de juiste manier worden geïmplementeerd en geborgd bij toeleveranciers. De SQE is onderdeel van de afdeling New Product Introduction & Optimisation maar participeert ook in Release for Volume programma’s en product family teams. SQE activiteiten richten zich op verbeter activiteiten volgens een projectmatige aanpak.

De SQE is binnen de afdeling Nieuwe Product Introductie verantwoordelijk voor het creëren, borgen en vastleggen van de maakstrategie van door toeleveranciers geleverde producten. De SQE volgt het Product Generation Process en is verantwoordelijk voor de Q en T aspecten per milestone overgang om tot release for Volume te komen. De SQE geeft DfX input en neemt deel aan de interne en externe design reviews (zoals FMEAs) om tot een optimale proces flow en kwaliteitsborging bij leveranciers te komen. De SQE participeert ook in de multi-disciplinaire Product Family Teams (PFT) waar hij/zij van deel uit maakt op project basis. In dit team heeft de SQE, de Q verantwoordelijkheid voor de performance van bepaalde leveranciers en bij de vrijgave van nieuwe leveranciers binnen de sourcing strategie van Procurement. De SQE zal periodiek de Q performance van zijn/haar leveranciers beoordelen en in geval van structurele klachten actie ondernemen door middel van audits en het opstarten/begeleiden van verbeterprogramma’s op het gebied van (First pass) Yield, aangestuurd door het PFT.

Functie-eisen:
Je beschikt over een technische HBO/WO opleiding (bijv. Elektro / Elektronica / Fysica / Natuurkunde / Chemie / Werktuigbouwkunde) of hebt ervaring op vergelijkbaar niveau.
Je hebt ervaring met industriële maak- en engineeringprojecten, bij voorkeur in de high tech machinebouw (semi-con, solar, medical, analytical).
Kennis van productie, meet en regelsystemen.
Ervaring met en in industriële maak- en engineeringprojecten, procesbeheersing van productie omgevingen en afnemen van proces audits.
Ervaring met Flows, FMEA (Proces/Product), Control Plan, Issue List, CTQ’s, SPC, SOC, PER.
Kennis en inzicht in grote verscheidenheid aan productieprocessen (i.i.g. van relevante processen binnen je eigen product families: pneumatic/hydraulic/optical components, sensors, transmissions parts, bearings & guides).
Persoonlijkheid: Hands on, team-player, een doorzetter, communicatief op alle niveaus met klant en leverancier (Nederlandse en Engelse taal), verbaal als non-verbaal sterk, analytisch sterk, nauwkeurig, flexibel en gedreven om uitdagingen aan te gaan.
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Vergelijkbare vacatures