Glasinstrumentmaker

Hapert, Nederland
Vacature is vervallen
315 dagen geleden Vast
Categorie: Techniek
Branche: Glas, Keramiek & Beton
Uren per week: 40
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend)
Opleidingsniveau: MBO of gelijkwaardig
Voor een organisatie in Hapert zijn wij op zoek naar een Glasinstrumentmaker.

Bedrijfsomschrijving:
Onze opdrachtgever is een internationaal sterk gepositioneerde, breed georiënteerde en toonaangevende ketenpartner op het gebied van geïntegreerde totaaloplossingen op basis van technisch glas en geavanceerde keramieken. Zij zijn wereldwijd actief in een grote diversiteit aan toepassingen voor diverse hightech industrieën.

Functieomschrijving:
Als Glasinstrumentmaker zorg je ervoor dat je op zodanige wijze thermisch glas bewerkt, dat de juiste producten en/of halffabrikaten volgens specificatie op het juiste tijdstip aan de productieleider of de kwaliteitsmedewerker ter controle worden aangeboden. Onderstaand enkele van de taken binnen het pakket:

Je voert zelfstandig de door productleider verstrekte orders uit, die productietekeningen, productvoorbeeld(en), bewerkingsvoorschriften, schriftelijke en/of mondelinge richtlijnen kunnen bevatten.
Je bent in staat tekeningen te lezen en eventueel na overleg met de productieleider te corrigeren en completeren.
Je voert, afhankelijk van het uitgangsmateriaal, de meest voorkomende bewerkingen uit door middel van kwartsglas- dan wel warmglasbewerking, die fysiek gescheiden zijn. De uit te voeren bewerkingen omvatten onder andere (hecht)lassen, insmelten, vlampolijsten, bochten maken, bollen blazen, aansmelten, spiralen draaien, verzilveren, zuren, snijden, zagen en andere eenvoudige slijpbewerkingen.
Je controleert zelfstandig de te gebruiken hulpmiddelen, materialen en productie-informatie op hoeveelheid en/of bruikbaarheid.
Je signaleert de behoeften, wijzigingen en storingen aan materiaal, hulpmiddelen en aangeleverde productie-informatie bij de productieleider.
Je beoordeelt na bewerking zijn/haar producten op grootte, vorm, glasverdeling, spanning en visuele aspecten.
Je voert controle uit op eigen werk onder andere met behulp van diverse meetgereedschappen, aanwezig op de afdeling.
Je bepaalt bij afwijkingen in zijn/haar producten na overleg met de productieleider welke correcties aangebracht dienen te worden in werkmethode, (hulp)gereedschap en/of materiaal.
Je gebruikt diverse soorten glazen, die sterk variëren in samenstelling, bewerkingstemperatuur en bewerkbaarheid.
Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de kwantiteit van de uitgevoerde productie en het signaleren van afwijkingen hierin.
Je bent verantwoordelijk voor onderhoud van het eigen (hulp)gereedschap.
Je bent verantwoordelijk voor het juist en compleet invullen van de urenkaartjes.
Je bent verantwoordelijk voor orde, netheid en veiligheid rond en op de eigen werkplek en de daar aanwezige machines en hulpmiddelen.

Functie-eisen:
Als geschikte kandidaat heb je een gedegen materiaalkennis met betrekking tot de te onderscheiden glassoorten, ontspannings- en verwekingtemperatuur en te gebruiken hulpmaterialen. Ook ken je de karakteristieken van de verschillende vlam.
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Tags
Tags
Glas
Glasinstrumentmaker
Glasbewerking
Vergelijkbare vacatures