Operationeel Inkoper

Eindhoven, Nederland
Vacature is vervallen
169 dagen geleden Vast
Categorie: Verkoop, Inkoop en Klantendienst
Branche: -
Uren per week: 40
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend)
Opleidingsniveau: MBO of gelijkwaardig
Voor een organisatie in Eindhoven zijn wij op zoek naar een Operationeel Inkoper.

Bedrijfsomschrijving:
Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de toelevering van bevestigingsmaterialen, technische producten en logistieke dienstverlening.

Plaats in de organisatie:

Functiehouder rapporteert rechtstreeks aan het hoofd inkoop. Functiehouder kent een redelijk zelfstandige positie. In deze functie spelen proactieve, communicatieve-, logistieke-, onderhandelings- en administratieve vaardigheden een belangrijke rol. Aansturing vindt plaats door hoofd inkoop. Er zijn geen leidinggevende aspecten in deze functie aanwezig. Functiehouder is operationeel verantwoordelijk voor het proactief optimaliseren en beheren van toegewezen inkooppakket en vervult daarbij de primaire taken van bestellen, bewaken en nazorg.

Functieomschrijving:
Voeren van optimaal voorraad- en assortiments- en leveranciersbeheer. Contracten, prognoses, verbruik van klanten en assortimentsbeleid vertalen naar behoeften. Aanvragen uitsturen en opvolgen voor het eigen pakket en ter ondersteuning van de Initieel inkoper. Onderzoeken van de leveranciersmarkt ten behoeve van bestaande en nieuwe producten. Inkooporders en assemblageopdrachten tegen een zo optimaal mogelijke integrale kostprijs invoeren/ bestellen, verwerken en controleren naar aanleiding van behoefte bepaling. Bij verandering van de inkoopstatus en/of parameters de betrokken partijen inlichten. Bedingen van beste inkoopcondities bij de leverancier (onderhandelen over betaling-, levercondities, inkoopprijzen, kwaliteit, verpakking etc.) en deze verwerken / up to date houden in het automatiseringssysteem. Invoeren van artikelnummers, assemblage instructies en dergelijke in het automatiseringssysteem.
Bewaken voor tijdig ontvangst van de orderbevestigingen en de inhoud ervan controleren. Afwijkingen communiceren met desbetreffende inkoper en verkoper. Optimaliseren, monitoren en bewaken voor een tijdig ontvangst van de inkomende goederenstroom (o.a chasseren, reclameren, contact onderhouden met transporteurs etc.) Wijzigingen en/of geconstateerde afwijkingen tijdig melden aan alle betrokkenen, eventueel escaleren en alle relevante informatie registreren in ons ERP systeem. Controleren van facturen en eventuele afwijkingen corrigeren. Bewaken gaat eventueel i.s.m. administratief medewerker inkoop. Archiveren van inkooporders en inkooporderbevestigingen (eventueel i.s.m. Administratie Medewerker Inkoop). Verzorgen, verwerken en archiveren van alle relevante inkoop en logistieke informatie zoals bijvoorbeeld: optimale bestelhoeveelheden, verpakkingseenheden en -voorschriften enz. Up-to-date houden van het informatiesysteem m.b.t. leveranciers- en productgegevens. Leveranciersbeheer; veelal vanuit Flos monitoren van de leveranciersperformance, zorgen voor optimale kwaliteit, lever- en betalingscondities en relatiebeheer. Nauwlettend volgen van marktontwikkelingen via deskresearch. Klachtenbehandeling en zorg dragen voor een correcte en preventieve afhandeling hiervan richting de leverancier i.s.m. de kwaliteitsafdeling. Eventueel uit de klacht voortkomende kosten verhalen op de leverancier indien deze de veroorzaker is.

Overige:
Toetsen en actief meewerken aan verbeteringen van eigen taken en verantwoordelijkheden.
Doelgericht realiseren van inkoopdoelen en besparingen. Streven naar structurele verbeteringen binnen het inkomende logistieke systeem ten einde de kosten te verminderen en het optimaliseren van de goederenstroom in samenwerking met de afdeling logistiek. Aanleveren van juiste en correcte informatie t.b.v. de afdelingen logistiek en magazijn. Ondersteunen van alle collega’s

Functie-eisen:
Functiehouder beschikt over uitstekende communicatieve- en onderhandelingsvaardigheden en heeft een voorbeeldfunctie in de organisatie met betrekking tot inkoop, voorraadbeheer en kwaliteit.
Functiehouder stelt zich op als een prettige collega en zal alles in het werk stellen om een prettige werksfeer te behouden.

Verder heb je minimaal een logistieke en/of administratieve opleiding afgerond op MBO niveau en affiniteit met inkoop en logistieke vraagstukken of gelijkwaardig door middel van verkregen cursussen en/of werkervaring. Bij voorkeur heb je kennis van automatiseringssystemen (ERP en MRP) en MS-Office applicaties.

Spreek en schrijfvaardigheid:
Nederlands: goed
Duits: goed
Engels: goed
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Tags
Tags
Inkoper
operationeel
Inkoop
Vergelijkbare vacatures