Calculator

Eindhoven, Nederland
Vacature is vervallen
82 dagen geleden Vast
Voltijd
Categorie: Techniek
Branche: -
Uren per week: 40
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend)
Opleidingsniveau: MBO of gelijkwaardig
Voor onze opdrachtgever in Eindhoven zijn wij op zoek naar een Calculator.

Bedrijfsomschrijving:
Onze opdrachtgever realiseert systeemintegraties van mechatronische (sub)systemen en modules voor OEM’s van hightech kapitaalgoederen en is tevens actief op het gebied van productiemechanisatie.

Functieomschrijving:
Als Calculator ben je verantwoordelijk voor de kostprijscalculatie van zowel nieuwe als bestaande systemen. Je bent in staat om op systeem- als op onderdeelniveau een goede inschatting te maken van de kosten voor productie en industrialisatie.
Hierbij werk je samen met de afdelingen Technologie en Development (T&D),New product introduction (NPI), Verkoop, Inkoop, Parts en Systems. Op basis van jouw kostprijscalculatie worden offertes gemaakt voor onze klanten en wordt de target voor de productie bepaalt. Naast het calculeren van systemen en mono-delen, ben je ook (mede) verantwoordelijk voor het bepalen van de proto, pilot en volumeprijs en alle bijkomende kosten zoals tooling , programming etc.
Bij nieuwe offerteaanvragen ben jij als één van de eerste aangesloten in het team, waarbij het bezoeken van klanten en toeleveranciers in overleg met Verkoop en Inkoop tot de jouw taken kan behoren om betere inzichten te krijgen in de producten en zijn prijzen.
Je hebt een ondersteunende rol in de kostprijsonderhandelingen met klanten en leveranciers Ook bereid je de prijsdiscussies inhoudelijk voor in overleg met de groepsleider Cost Calculatie. Uiteraard ben je hierbij ook in staat de opbouw van de kostprijzen toe te lichten.

Functie-eisen:
Beschikt over een technische MBO (niveau 4) opleiding bij voorkeur Werktuigbouwkunde, Mechatronica of een vergelijkbare opleiding;
Goede kennis van metaalbewerkingsprocessen en aantoonbare ervaring op het gebied van verspaningstechnieken;
Aantoonbare ervaring met werkvoorbereiding en het maken van calculaties;
In staat de kostprijscalculatie zowel intern als bij de klant te onderbouwen;
Beschikt over een sterk analytisch vermogen;
Beschikt over een pro-actieve houding;
Ervaring met ERP-systemen (bij voorkeur Baan);
Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Vergelijkbare vacatures