Constructeur

Eindhoven, Nederland
Vacature is vervallen
315 dagen geleden Vast
Categorie: Techniek
Branche: -
Uren per week: 40
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend)
Opleidingsniveau: Bachelor's Degree
Voor een relatie in Eindhoven zijn wij op zoek naar een Constructeur.

Bedrijfsomschrijving:
Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in verpakkingsoplossingen.

Functieomschrijving:
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het complete engineeringsproces van specificeren, ontwerpen, planning, berekenen, construeren tot het opstellen van technische documentatie. Voor de technische afstemming onderhoudt de Constructeur contact met de klant. Hij vertaalt producteisen naar een vooruitstrevende en hoogwaardige constructie in CAD en is de specialist en aanspreekpunt voor de constructie gedurende de ontwikkeling van het product. De Constructeur rapporteert aan de Operations Manager Interne Projecten.

Planning en organisatie:
Bepaalt samen met zijn direct leidinggevende of de Projectleider prioriteiten. Geeft aan wat hij nodig heeft om bepaalde planning en/of doelen te kunnen realiseren. Bewerkstelligt dat de afgesproken planning wordt gehaald en het urenbudget niet wordt overschreden. Communiceert overschrijdingen in de planning of benodigd aantal uren met de Projectleider vóórdat deze daadwerkelijk plaatsvindt. Verantwoordelijk voor contacten met externe constructeurs en toeleveranciers, ter bevordering van een juiste uitwerking van het ontwerp en een juiste levering van bestelde materialen. Onderhoudt (zowel telefonisch als per e-mail) contacten met de klant over planning, aanvullende eisen en evaluatie van resultaten.

Ontwerp en constructie:
Aangeleverd eisenpakket of concept omzetten naar een produceerbare constructie. CAD modelleren: zet CAD modellen efficiënt op, zodat ze gemakkelijk aan te passen zijn en overdraagbaar zijn aan collega’s. Kan (isolatie-, buffer-, stijfheid- en sterkte) berekeningen maken, waarmee wordt aangetoond dat een ontwerp voldoet aan de gestelde eisen. Helder presenteren van het technisch ontwerp, met gebruikmaking van ter zake doende middelen. Maakt het ontwerp in heldere taal aan anderen duidelijk (mondeling of schriftelijk). Draagt zorg voor controle door de daarvoor aangewezen persoon van concept, ontwerp, berekeningen, documenten en TPD voordat deze naar de klant wordt gestuurd. Technisch tekenen; is op de hoogte van algemene TPD regels, zoals functioneel bematen en vorm- en plaats toleranties. Is op de hoogte van specifieke TPD normen en eisen van diverse klanten. Is op de hoogte van afspraken m.b.t. documentbeheer en klantnormen, en past deze ook toe.

Functie-eisen:
Een afgeronde technische HBO opleiding bij voorkeur in de richting WTB of Productontwikkeling. Minimaal 3 jaar relevante werkervaring aangevuld met introductie projectmatig werken of minimaal 2 jaar werkzaam te zijn geweest als Junior Constructeur. Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van SolidWorks en NX.
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Tags
Tags
HBO
WTB
CAD
Constructeur
Vergelijkbare vacatures