Production Engineer (Techniek)

Eindhoven, Nederland
Solliciteer
291 dagen geleden Vast
Categorie: Techniek
Branche: -
Uren per week: 40
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend)
Opleidingsniveau: MBO of gelijkwaardig
Voor onze relatie in Eindhoven zijn wij opzoek naar een Production Engineer (Techniek).

Bedrijfsomschrijving:
Onze opdrachtgever realiseert systeemintegraties van mechatronische (sub)systemen en modules voor OEM’s van hightech kapitaalgoederen en is tevens actief op het gebied van productiemechanisatie.

Functieomschrijving:

Als Production Engineer ben je verantwoordelijk voor het opzetten, onderhouden en verbeteren van het assemblageproces. Dit doe je zowel voor nieuwe als voor bestaande producten. Je houdt je onder meer bezig met het opstellen van werkinstructies op basis van TPD en stuklijsten, productie flows en risico- en kwaliteitsanalyses. Je verzorgt de inrichting van ons ERP-systeem BAAN en je bepaalt de benodigde (technische) kwaliteitseisen en –criteria voor het assemblageproces. Ook zorg je ervoor dat je de juiste logistieke parameters invoert om de stuklijsten en werkvoorbereidingen te koppelen en biedt je ondersteuning in de productie bij technische problematiek.. 

Je biedt ondersteuning aan de monteurs bij het oplossen van technische problemen die ontstaan tijdens het montage proces. Je bent daarvoor aanwezig op de werkvloer en je vindt het interessant om het proces mede te stroomlijnen in onze cleanrooms. Ook houd je je bezig met definitie en onder beheer brengen van de (test) tooling voor kwalificaties van de modules en systemen.

Verder neem je deel aan (proces) FMEA sessies waarin de te verwachten risico’s tijdens het assemblageproces en bij het product in kaart worden gebracht. Hierdoor kunnen de juiste beheersmaatregels worden opgesteld en werk je, aan de hand van de bekende issues, aan continue verbetering van de eerste werkvoorbereiding naar de finale vorm. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheer van de werkvoorbereidingen. Je zorgt dat deze doorlopend geüpdatet worden door wijzigingen vanuit de supply chain, klantwijzigingen en optimalisaties die ontstaan uit verbeterprojecten. Bij de introductie van nieuwe producten draag je bij aan DfA op basis van de kennis van de huidige assemblageprocessen.

Tot slot draag je de zorg voor alle technische aspecten en middelen die nodig zijn om een (goed) functionerend product tot stand te brengen.

Functie-eisen:
Als geschikte kandidaat heb je een afgeronde technische opleiding (werktuigbouwkunde, mechatronica of vergelijkbaar) vanaf MBO+ niveau. Tevens heb je ook ervaring met assemblage processen in een mechatronische omgeving. Je hebt gewerkt met Lean Manufacturing principes en 5S, en daarnaast heb je ervaring met kwaliteits- en logistieke systemen. Je hebt kennis van industrie standaarden met betrekking tot productie technologie. Daarnaast ben je bekend met procesbeheersing van productie omgevingen: flow, proces FMEA, control plan etc. Ook beschik je over een goed analytisch vermogen: systematisch kunnen werken en planmatig bij het verzamelen en verwerken van gegevens. Tot slot beschik je over zeer goede communicatieve vaardigheden, en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Vragen? Neem dan contact op met mij
Tags
Tags
Production
Engineer
Techniek
MBO
Vergelijkbare vacatures