Quality Engineer

Eindhoven, Nederland
Vacature is vervallen
174 dagen geleden Vast
Categorie: Technici, Productie, Planning en Kwaliteit
Branche: -
Uren per week: 40
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend)
Opleidingsniveau: Bachelor's Degree
Voor onze opdrachtgever in Eindhoven zijn wij op zoek naar een Quality Engineer.

Bedrijfsomschrijving:
Onze opdrachtgever realiseert systeemintegraties van mechatronische (sub)systemen en modules voor OEM’s van hightech kapitaalgoederen en is tevens actief op het gebied van productiemechanisatie.

Functieomschrijving:
Als Quality Engineer binnen de organisatie vorm je een belangrijke schakel tussen de eindklanten en de organisatie. En help je mee om de afdeling naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen.

De doelstelling is om minder kwaliteitsverstoringen te realiseren waardoor processen gestroomlijnder verlopen en we onze klanten nog beter kunnen beleveren. Je streeft naar continue verbeteren en je lost samen met je collega’s kwaliteitsproblemen op. Bij verstoringen in de productie zorg je ervoor dat het 8D proces wordt doorlopen. Binnen dit proces stel jij je daadkrachtig op en kom je tot dieperliggende oorzaken. Samen met het team zorgt dit voor de juiste oplossingen, zowel in onze eigen productie als bij onze toeleveranciers.

Jouw taken:
Je houdt het overzicht over de verschillende afwijkingen en verwerkt dit in dashboards. Met deze data wordt de prestatie op kwaliteitsgebied teruggekoppeld naar de betreffende afdeling;
Je organiseert overleggen met de verschillende afdelingen waarin de situatie vanuit het dashboard wordt besproken en waarin afspraken worden gemaakt over te realiseren verbeteringen;
Je verifieert en optimaliseert bedrijfsprocessen. Je draagt bij aan product- en procesverbeteringen;
Je bent veelvuldig aanwezig op de werkvloer, waar je toeziet op discipline en opvolging van de afhandeling van de 8D’s, voorschriften en procedures;
Je voert audits uit, rapporteert en beoordeelt de behaalde resultaten, procesperformance, de KPI’s en de effectiviteit van corrigerende en preventieve maatregelen.

Functie-eisen:
Je beschikt over een HBO of WO opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Natuurkunde of vergelijkbaar. Ervaring in dynamische high tech omgeving is een pre.

Andere belangrijke kenmerken voor het vervullen van de functie van Quality Engineer zijn:
• Je bent nauwkeurig, analytisch en hebt gevoel voor kwaliteit
• Je bent in staat om processen te verbeteren op zowel bedrijfsmatig gebied als technisch inhoudelijk
• Je beschikt over overtuigingskracht en je bent vasthoudend
• Je bent communicatief vaardig en durft mensen aan te spreken op discipline en opvolging van procedures
• Je bent ambitieus en bent op zoek naar functies met doorgroeimogelijkheden
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden