Logistics Engineer

Eindhoven, Nederland
Vacature is vervallen
170 dagen geleden Vast
Categorie: Logistiek
Branche: -
Uren per week: 40
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend)
Opleidingsniveau: Bachelor's Degree
Voor onze relatie in Eindhoven zijn wij op zoek naar een New Product Logistics Engineer.

Bedrijfsomschrijving:
Onze opdrachtgever realiseert systeemintegraties van mechatronische (sub)systemen en modules voor OEM’s van hightech kapitaalgoederen en is tevens actief op het gebied van productiemechanisatie.

Functieomschrijving:
Als Logistics Engineer zorg je voor een snelle time to market van nieuwe producten door het ontwikkelen, bewaken en uitvoeren van een logistiek projectplan. Je werkt samen met andere disciplines in een New Project Introduction projectteam. Je hebt hierbij veel contact met de klant en de interne (productie-)afdelingen. Daarbij stel je een logistiek projectplan op voor het New Product Introduction projectteam en bewaak en rapporteer je over het tijdig beschikbaar krijgen van tekeningen en stuklijsten van de designer (intern of extern) zodat de realisatie van de producten op tijd kan starten. Je plant en coördineert de materiaalstroom van kritieke materialen (onderdelen, prototypes). Ook coördineer je het Engineering Change proces met de klant en organiseer je de review van de engineering change op maakbaarheid, levertijd en kosten, zowel intern als bij toeleveranciers. Je maakt een business case waarmee je de impact van de engineering change op kosten en levertijd bespreekt met de klant. Je coördineert de implementatie van een engineering change in de lopende productie, de supply chain en mogelijk ook bij de klant. Tot slot heb je regulier overleg met de klant over de voortgang en financiële afwikkeling van alle engineering changes.

Functie-eisen:
Als geschikte kandidaat heb je een afgeronde HBO of WO opleiding Technische Bedrijfskunde, Supply Chain Management of vergelijkbaar. Enkele jaren ervaring met planning/logistiek in een productieomgeving is een pre. Je hebt technisch inzicht en affiniteit met de hightech maakindustrie. Verder beschik je over goede organisatorische en contactuele vaardigheden en ben je in staat om het voortouw te nemen in een complex proces met veel spelers. Je bent zelfstandig, hands-on, assertief en resultaatgericht en hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden