Manufacturing Engineer Mechanical

Eindhoven, Nederland
Solliciteer
12 dagen geleden Vast
Voltijd
Categorie: Techniek
Branche: -
Uren per week: 40
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend)
Opleidingsniveau: Bachelor's Degree
Voor een opdrachtgever in Eindhoven zijn we op zoek naar een fulltime Manufacturing Engineer Mechanical NPI in dagdienst. 
 
De opdrachtgever
Onze opdrachtgever realiseert systeemintegraties van mechatronische (sub)systemen en modules voor OEM’s van hightech kapitaalgoederen en is tevens actief op het gebied van productiemechanisatie.
 
Wat betekent werken via Baanbreed?
Bij Baanbreed helpen we je graag jouw ambities waar te maken. En helpen we je om precies die baan te vinden waarin jouw kwaliteiten optimaal tot hun recht komen. Wij staan voor persoonlijk contact en met meer dan 20 jaar kennis en ervaring gaan wij professioneel te werk.
 
Wat ga je doen? 
Als Manufacturing Engineer op de afdeling New Product Introduction ben je verantwoordelijk voor de maakstrategie van de interne producten en het borgen van het maakproces d.m.v. het vastleggen en organiseren van de productieflow, proces FMEA’s en het opzetten van controle plannen voor High Impact onderdelen. Daarnaast ondersteun je de productie bij het realiseren en kwalificeren van prototypes en pilots richting volume fabricage, waarbij je de technische verantwoordelijkheid draagt. Tevens ben je verantwoordelijk voor technische vrijgave van nieuw productdocumentatie en acceptatie m.b.t. maakbaarheid.
 
Belangrijke kenmerken voor het vervullen van de rol van Manufacturing Engineer NPI zijn:
- DfX terugkoppeling leveren aan en participeren in ontwikkelteams (intern en/of extern) m.b.t. maakbaarheid. Zodat doelstellingen op kwaliteit, techniek, logistiek en kosten behaald kunnen worden en worden geborgd;
- Zorgdragen voor het vrijgeven en vastleggen van de technische aspecten met behulp van het Product Generatie Proces;
- Het organiseren en houden van review meetings met de klant en leveranciers om technische vraagstukken op te lossen en vrijgave te bereiken;
- Technisch ondersteunen van werkvoorbereiding en montage tijdens prototype en pilot productie.
- Je bent het technisch aanspreekpunt bij klantcontact;
- Analyseren van tekeningen, schetsen, foto’s of CAD-modellen om te komen tot een proces-plan voor het fabriceren van plaatwerkonderdelen en samengestelde producten;
- Gereedschap ontwerpen ten behoeve van productie.
 
Dit zijn je werktijden
Er wordt gewerkt in dagdienst. Onze opdrachtgever hanteert flexibele werktijden. Je start tussen 7.00/9.00 uur en je dag eindigt tussen 16.00/18.00 uur. 
 
Functie-eisen
- Je beschikt over een technische HBO opleiding of een MBO + met ruime werkervaring (bijv. Werktuigbouwkunde, Mechatronica of een vergelijkbare richting);
- Je beschikt over brede algemene kennis op het gebied van plaatbewerkingen en lassen;
- Ervaring met industriële maak- en engineeringprojecten in de hightech machinebouw is een pre;
- Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, Duitse taal een pre;
- Je hebt kennis van de ontwikkeling van productiesystemen;
- Je bent bekend met of bent bereid om opleidingen te volgen voor procesbeheersing van productie omgevingen: process flow, P-FMEA, SPC, control plan, yellowbelt of greenbelt etc.
 
Solliciteren
Spreekt deze vacature jou aan? Twijfel niet en klik op de button ‘solliciteer’! Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Heb je vragen over deze vacature? Dan kun je ons bereiken op 040-2155440.
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Vergelijkbare vacatures