Senior declarant

Eindhoven, Nederland
Solliciteer
16 dagen geleden
€ 3000 - 5000 per maand
Categorie: Logistiek
Branche: Logistiek en Supply Chain
Uren per week: 40 - 40
Dienstverband: Vast Voltijd

meer
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend), 5 ervaringsjaren
Opleidingsniveau: Bachelor's Degree
Voor onze opdrachtgever in Eindhoven zijn wij op zoek naar een fulltime senior declarant in dagdienst. 
 
De opdrachtgever
Onze opdrachtgever is een logistieke dienstverlener. 
 
Wat betekent werken via Baanbreed?
Bij Baanbreed helpen we je graag jouw ambities waar te maken. En helpen we je om precies die baan te vinden waarin jouw kwaliteiten optimaal tot hun recht komen. Wij staan voor persoonlijk contact en met meer dan 20 jaar kennis en ervaring gaan wij professioneel te werk. 
 
Wat ga je doen?
Als senior declarant zorg je voor een soepel verloop van alle douaneprocessen en juistheid van de bijbehorende documenten. Jouw werkzaamheden verschillen van het zelfstandig opmaken, verzenden en controleren van import-,  export- en transitieaangiften. Tot aan het maken van procesbeschrijvingen en werkinstructies. Natuurlijk ben jij de lijn met de douane instanties en kan je bezwaren schrijven. Je werkzaamheden betreffen zowel import als export. Dus met btw- en fiscale aangelegenheden ben je bekend. Zie je binnen al deze taken ook nog ruimte voor verbeteringen? Deze zijn altijd welkom. 
 
Wat wordt er van je verwacht?  
Je kan zelfstandig werken en kent de wet en regelgeving goed m.b.t. douaneafwikkelingen. Het is nodig dat je al wat jaren ervaring hebt als senior declarant. Je bent de vaktechnische vraagbaak als het gaat om douane en de daaraan gerelateerde regelgevingen. AEO bijhouden m.b.t. procedures. Daarnaast het interne audit plan m.b.t. AEO kunnen opstellen en uitvoeren rapportage voor fiscale aangiftes maken. Overzicht opstellen voor het management, verantwoordelijk voor douane-vergunningen beheer, je pakt de verantwoordelijkheid voor het bijhouden van het kennisniveau voor jezelf en je collega’s. Ook ben jij een goede gesprekspartner voor  opdrachtgevers, de douane en de branche managers. Het is voor jou geen probleem om de afhandeling van de douane processen en documenten voor de drie kantoren in Nederland uit te voeren. Flexibiliteit in deze functie is zeer prettig, want het kan zijn dat je in piekperioden wisselende werktijden hebt.  
 
Dit zijn je werktijden
Je werkt in dagdienst. Je ben wel flexibel voor wat betreft inzetbaarheid wanneer dat nodig is. 
 
Functie-eisen
Uiteraard ben je klantgericht en accuraat. Maar ook onderzoekend, proactief en je neemt initiatief. Je werkt zelfstandig maar je kan ook goed in teamverband werken. Inhoudelijk ben je op de hoogte van de diverse regelgevingen die deze functie vraagt. We vragen kennis van douanesoftware, ERP systemen en MS Office. En heb je kennis van VGEM. Bij voorkeur heb je minimaal MBO-4/ HBO werk- en denkniveau aangevuld met een diploma declarant. We vragen goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, kennis van de Duitse taal is een pre. 
 
Solliciteren
Spreekt deze vacature jou aan? Twijfel niet en klik op de button ‘solliciteer’! Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Heb je vragen over deze vacature? Dan kun je ons bereiken op 040-2155440.
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden